söndag 18 juli 2010

Gamla broschyrer och prislistor

I en gammal prislista - som ursprungligen kommer från Magnus Schulin på Marin & Sjöservice, och som publicerats av Mårten Hagelin på Swedish Classic Boats - kan man läsa att 44 sportbåt har tillverkats 525 exemplar mellan 1963 och 1968 och att de hette 44 Sportbåt Avant under senare delen av perioden.






I gamla Crescent kataloger - som finns på nätet under följande adress http://www.cremo.se/kataloger/kataloger.htm - kan man läsa om Crescent 44. Bl.a framgår det att Harry Becker är konstruktör. Bland samma kataloger finns också en sida om Avant 44 sport.













Min båt är nummer 122 av typen 44 och har måtten 4,27 x 1,62 och med max motorstyrka 30 hk. Det stämmer inte riktigt med den gamla prislistan ovan som säger att 4,4 sportbåt har längden 1,60 men i övrigt stämmer längd och max motorstyrka.

3 kommentarer:

  1. Det fanns en model före 44:an. Den var 10 cm smalare och hade ett helt säte, enbart framåt. Som på din båt. Så din båt är nog tillverkad före 1963, och jag tror nog att lingon-och-mjölk färgen på däcket försvann med den nyare 44:an. Hajfenan på däcket fanns nog inte som original heller. Annars är det en trevlig båt, med härlig körkänsla i den stora ratten...
    Jan-Olof

    SvaraRadera
  2. Vad heter modellen innan 44 ? Det är nog den jag har och är med hel soffa och Max 20 hk ,är det någon som har gamla bilder på den ? var hittar man nummering skylten ? Mycket frågor men väldigt spännande.

    SvaraRadera
  3. Nu vet jag ,det är en 43 med serienummer 131.
    hittar inget på internet. Det går inget vidare att ladda upp bilder här.

    SvaraRadera